« Umami, de nieuwe smaak / Umami, the new taste | Hoofdmenu | Culinaire reisdagboek, 1: Mantova, een juweel in Noord-Italië »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Nicoletta, leuk om je weblog te zien.

Ik ga je recept proberen. Dat is echt een variatie die ik niet kende, maar wel doet watertanden.

Artisjokken hebben iets romantisch.

Mijn mooiste artisjokken (maar dat was toeval) haalde ik tijdens een wijnreis in de Bourgogne op de zaterdagmarkt in Beaune.

Prachtig mooie kleine artisjokken. Mee terug naar Nederland, op de avond van terugkomst, heel even blancheren en dan allemaal in een schaal. Mooie lobbige vinaigrette op basis van citroen, olijfolie, honing en mosterd. Beetje stokbrood erbij, mooi glas rode Bourgogne. En dan heerlijk met z'n tweeen die prachtige bloemen ontmantelen.

Cuno, bedankt voor je feedback! Het klinkt inderdaad heel romantisch, met z'n tweeën (h)artisjokken blaadje bij blaadje opeten. Echt een bloem naar m'n hart. :)
Laat me ajb weten wat je van de pasta vond, OK? En probeer ze een keertje echt helemaal rauw te eten, zonder te blancheren. Ben benieuwd naar je mening. Ciao!

Ciao Nicoletta,
ik ben groot fan van artisjokken, maar ken tot nu toe eigenlijk alleen de grote 'Franse' variant (lees: koken en dan met een lekkere mosterdvinaigrette). Maar jouw recept met kleine Italiaanse artisjokken ga ik zeker uitproberen!
Verder wou ik nog even zeggen dat ik het erg leuk vind dat jij nu ook aan het bloggen bent geslagen. Een echt Italiaans foodblog was er bij mijn weten nog niet; wat mij betreft een fijne aanwinst. Heel veel succes toegewenst
Karin (van www.kokenmetkarin.nl en www.koken.blogo.nl)

Ik weet niet of ik Karin op haar eigen weblog had bedankt voor haar "welkom in blogland" berichtje. Dacht van wel maar nu twijfel ik... Als ik het niet gedaan heb, sorry Karin voor de late antwoord en hartstikke bedankt voor je welkom! Beter laat dan nooit... :)

YUM,
I shall try it very soon,
LIZ

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006