« KOOKDIS: virtueel boodschappen doen en recept risotto met savooiekool en gorgonzola | Hoofdmenu | Recept van Sofia Loren: spaghetti met laurier »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Hestons missie zou zijn geslaagd als hij gewoon het recept uit het restaurant uit Bologna had doorgegeven... ik herinner me de koreander niet in zijn bouquet garni, wel tijm en dragon. En steranijs, inderdaad. Als je met steranijs en nam pla gaat beginnen, ben je wel erg fusion bezig vind je niet? Daar ben ik tegen! Never change a winning team.. ik bedoel: saus. Well he called it spagbol, after all.

Beste Kattebelletje, je opmerking over de originele versie van het resturant uit Bologna slaat de spijker helemaal op de kop: hij had het duidelijk kunnen doen maar een traditioneel recept zou deze vooruitstrevende en - ondanks de messy bolognese - superlatieve kok niet tevreden stellen. Het moest iets heel anders worden. En dat is ook gebeurd. Ik kan me voorstellen dat hij nam pla als smaakversterker gebruikt (ik doe ook af en toe een fijngemalen ansjovisje in sommige gerechten om ze spannender te maken) maar ik vind de hele combinatie te ver van de bolognese uit mijn kinderjaren toen we in Bologna woonden.
De koriander waar hij het over heeft is trouwens niet het groene kruid maar de specerij (zaadjes). Voor het recept van Heston's bolognese kijk hier: http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=6530258
Helemaal mee eens met "never change a winning sauce" :)
Ciao!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006