« Leuk stukje MAAAAAAAR... | Hoofdmenu | Welke wijn ben jij? »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Leuk, ik ben zelf een grote fan van dit gerecht en heb het gisteren nog klaargemaakt. Maar als je deze risotto in de traditionele combinatie bij ossobuco serveert, moet dat dan ook wel de traditionele ossobuco zijn: 'al bianco', dus niet met de tomaten die Milaan immers pas bereikten toen dit gerecht al lang bestond. De overheersende smaak van de tomaten past absoluut niet bij de delicate saffraansmaak en de saus is ook erg nat zodat je met brood moet opdeppen. Ik maak bij ossobuco 'al pomodoro' altijd polenta.

Hahaha, ik lees nu pas je vorige stukje. 'Leuk, maar...'. Nou, dan heb ik het met dit commentaar mooi verbruid, dus. :-)

Hehehe, no prob, leven zonder 'maar' is niet het makkelijkst dat er is. :) De ossobuco in bianco is inderdaad het origineel recept uit Milano ook al worden regelmatig tomaten in het gerecht gebruikt sinds de achttiende eeuw. Ik vind eerlijk gezegd de versie met een beetje tomaat ook errug lekker, misschien omdat ik saffraan alles behalve delicaat vind en juist behoorlijk overheersend.

2 ltr. bouillon staat in het recept: is dat niet wat veel op 250 gr. rijst?

Nee. Risotto mag lekker veel vocht hebben. Tijdens die 15-18 minuten koken gaat er best veel in. En ik heb altijd liever te veel bouillon dan te weinig. Ciao! :)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006