« Spritz, een van de lekkerste Italiaanse cocktails | Hoofdmenu | De kritische noot: copycats »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

In de opmerking van mevrouw Gerritsen kan ik me wel vinden. Het amateuristische maakt een weblog juist zo charmant. Reclame doet snel afbreuk aan de geloofwaardigheid, want je bent dan immers meer gediend met veel bezoekers dan met je echte mening.

Bij professionele kranten en bladen geloof ik best dat redactionele onafhankelijkheid en reclame te combineren is, maar juist bij een amateur blog is het snel ´verdacht´

Om die reden heb ik op mijn culinaire blog (arrigoo.blogspot.com) dan ook geen reclame opgenomen.


Bedankt voor je reactie, Arrigo. Ik vraag me af: wat als de "amateuristische" blogs worden geschreven door mensen die professioneel met eten en wijn bezig zijn, zoals Mevrouw Gerritsen, Gerrit Jan Groothedde, ikzelf enz? Hoe "amateuristisch" kun je die noemen? En reclame maken betekent niet per se "veel bezoekers". Bovendien vind ik dat als ik een product steun mijn eigen mening duidelijk kenbaar maak: ik sta achter dit bedrijf. Dat zou ik dus niet doen voor bedrijven en mensen die mij niet 100% aanspreken. Waarom zou het verdacht zijn om op een amateur blog reclame te hebben? Zijn amateurs minder geloofwaardig dat redacties en, vooral, hebben ze geen recht om geld te verdienen met het werk die ze verrichten en de energie en passie die ze daarin stoppen? Ik heb het idee dat in de westerse gemeenschap geld vaak geassocieerd wordt met "slecht". Het is voor sommigen bijvoorbeeld "slecht" om geld te verdienen met spiritueel werk. Waarom zou dat moeten zijn? Het blijft werk en energie, en geld is ook energie, alleen een andere vorm daarvan. Sorry voor deze stortvloed van opmerkingen en vragen, de vingers tikken bijna vanzelf vandaag. :) Ciao!

Hoor ik mijn virtuele naam noemen? Zowaar! Tja, Nicoletta, ik heb wél Google Ads op mijn site. Ze nemen een bescheiden plaats in en gaan inderdaad vaak over afslankpillen waarmee in elk geval blijkt dat dat "slimme" systeem van Google feitelijk best dom is--met de afvalgekte steek ik stelselmatig de draak. Hoe dan ook betalen die ads voor een klein deel mijn hosting en het feit dat er vrijwel zeker vooral op geklikt wordt door mensen die eens lekker willen lachen (want het is geheel onbedoeld vaak echt leuk, hoor!) stemt mij bijzonder tevreden.

Op Eetschrijven leg ik toe; het is vooral een pr-instrument voor mij en ik vind het bovendien leuk om het elke werkdag bij te houden en vervolgens te genieten van de bezoekersaantallen. Met elders schrijven over eten verdien ik geld, en so what? Voor mij is eten een dubbele noodzaak: ik doe het om te kunnen blijven ademen en om te kunnen blijven schrijven. Sinds wanneer verdienen mensen geld met schrijven over eten? Sinds mensen voor verhalen over eten willen betalen. Zo simpel is het. Dat een kok geld verdient, daar hoor je nooit iemand over mopperen.

Yep GJ, ik heb inderdaad je "virtuele" naam genoemd. En ik maar denken dat het je echte naam was. ;)
Eerlijk waar, het was me niet eens opgevallen dat JIJ reclame had, haha! Het is een keuze, vind ik. Ik zou in mijn geval de afslankpillen lichtelijk belachelijk vinden - IKKE met mijn beroep aan de afslankpillen??? HAHAHA!!! :D

Hallo Nicolette,
Val ik ineens midden in een discussie waar ik bij betrokken ben! Ik had even niet goed opgelet. Ik ben niet tegen reclame waar je honderd procent achter staat en die op een estetische wijze in de weblog kan worden geplaatst. die inderdaad ridicule reclames zij lelijk en vervuilen het beeld. Als het dan ook nog bijna niets opbrengt waarom zou je het dan doen. Het is zoals arrigoo zegt: Het maakt een verdachte indruk. Maar ik vind het estetische aspect ook erg belangrijk! Als er afslankpillen worden gevonden die gezond zijn en waar je van afvalt, zodat je lekker net zoveel kan eten als je zin hebt, dan wil ik daar wel reclame voor maken. Tot ziens Nicoletta!!!!

Ja Nanda, die pillen wil ik ook, en niet alleen voor reclame! ;) Ik snap wat je bedoelt, het estetische aspect is zeker belangrijk. Ik vind bijvoorbeeld die lelijke flashy reclames op sommige websites en weblogs erg lelijk en die zou ik niet op mijn weblog willen. Alleen over "verdacht" heb ik mijn twijfels. Wat is er verdacht aan centen met je eigen werk te verdienen? Dat doen we allemaal, op verschillende manieren. :) Als er ook "content" van jezelf is, die met je hele hart en ziel gemaakt is (en dat zie je, helaas voor de nepperds tussen ons) dan vind ik het persoonlijk niet verdacht om reclame te hebben. Ciao!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006