« Rembrandtpark, gisteren | Hoofdmenu | Italiaanse schoonheid »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Ja, Nicoletta daar begrijp ik ook niets van!

Het lijkt wel of iedereen alleen nog maar pakjes en zakjes opentrekt en de strak ingebouwde keuken als assembleringsplaats gebruikt.

Tsja, de pakjes-en-zakjescultuur rukt op, helaas. Ik kijk altijd naar wat mensen voor mij in de rij uit hun karretje halen en vaak zucht ik. *Zucht* :)

Het is te triest voor woorden als je kijkt wat er allemaal voorgesneden, voor gehakt en voor gekookt te koop is. Maar we zitten in een consumptie maatschappij met steeds minder tijd.
Minder tijd om te koken maar ook minder tijd om te genieten.
De zakjes en kant en klaar cultuur, een oud collega van mij had het zelfs over ping-poffertjes of te wel poffertjes uit de magnetron.

Soms moet je wel even een zakje of zo gebruiken omdat de ingrediënten bijna niet te verkrijgen zijn, maar zelf beperk ik het zo veel mogelijk, ben steeds opzoek naar vers en kook het liefst met mooie verse ingredienten.

Als voorbeeld heb al meerdere keren twee de zelfde schotels naast elkaar gezet, de een met een zakje, de ander met verse ingredienten. Ja het is meer werk om met vers te werken, ja het is meer werk om -goed- vers te vinden.

Ik kan wel uren doorgaan maar dat heeft geen zin.

Ik houd het het liefst op VERS.

Remi

Is het werkelijk waar dat koken uit pakjes en zakjes altijd sneller is? Ik bedoel, tomatenblokjes snijden, hoeveel werk is dat nou? Of rijst koken in tien minuten, terwijl je de rest aan het bereiden bent (of de tafel aan het dekken voor mijn part).

Er zijn natuurlijk genoeg bewerkelijke gerechten, maar als ik perse snel wil koken dan weet ik genoeg verse dingen die je ook heeel snel kunt klaar maken.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006