« Win twee kaarten voor het Taste of Amsterdam Festival op 25-28 juni! | Hoofdmenu | Special Bite "Terrassen" gids 2009 »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Hallo,

ik werk bij de pizzabakkers en heb twee opmerkingen. Maar eerst hulde voor de mooie review. Enfin, opmerking 1: De peroni, evenals de san pellegrino frisjes zijn niet per glas maar per flesje te koop voor respectievelijk 2,- en 2,50. Dus geen 5,- euro. Dat is alleen voor Aqua Panna/San pellegrino groot (0,75 cl).
Opmerking twee: de 'bubbels' in het pizzadeeg komen alleen voor op de Cipolla Rossa en de Boscaiola Bianca, want daar zit geen tomatensaus op. Ik vind overigens die bubbels erg lekker. Ze horen echter niet op de andere te zitten.

Dat wat het. Wel jammer dat je geen Dolce hebt gegeten (tiramisu, Zuppa Inglese, panna cotta), want die zijn huisgemaakt en superlekker.

Hopelijk kun je die prijzen nog aanpassen, want óverpriced zijn we toch echt nie :-)

Groet,

Rachid van Holst

De dikkere Napolitaanse pizza? Ik denk dat je die vele pizzeria`s bedoelt die met een elektrische oven een poging doen om iets van pizza te bereiden (vaak veel te dik met verkeerde ingredienten, en heeft niets met Napolitaanse pizza te maken, want die is juist dun).

Op mijn website vind je een overzicht van alle houtoven pizzeria`s in Amsterdam:

http://home.fsw.vu.nl/eo.hoogendijk/pizzeria.htm

vr.groet Emiel

@Rachid: Bedankt voor je opmerkingen. Op de website is niet duidelijk wat een Peroni kost (er staat namelijk geen prijs vermeld, merk ik nu) en ik dacht dat de prijs van San Pellegrino ook die van het bier was. Misverstand opgelost, gelukkig. VOlgende keer bestel ik ook een dolce. :)

@Emiel: la vera napoletana (de echte Napolitaanse pizza) is wel dik, die heeft een zeer dikke korst. De dunne versie wordt vaak geassocieerd met de pizza die in Rome wordt geserveerd en heet dus vaak romana. Ciao.

@Rachid 2: oh ja, vergeten te zeggen: ik vind nog steeds 5 euro voor een fles San Pellegrino een beetje aan de overpriced kant...

Nicoletta:
ik denk dat er dan 3 gradaties bestaan: flinterdun, dun en dik. En dat wij beiden een andere interpretatie van "dik" hebben. Met dik bedoel ik de American style pizza`s. Ik ervaar de pizza`s in Napels als dun. Maar het kan natuurlijk altijd dunner. Als je bij Mangiamore gaat eten krijg je in ieder geval Napolitaanse stijl... (de bodem is meer broodachtig, en minder krokant).

Hoi Emiel, voor Italiaanse begrippen (take it from an Italian) is het klassieke voorbeeld van dunne pizza een romana en van de dikke pizza een napoletana. Amerikaanse pizza is voor Italianen géén optie. ;) Ik ga binnenkort bij Ciro van Mangiamore pizza eten, kan niet wachten!

Ok, ok, jij bent uiteraard de expert ;) Voor mij is het zoeken naar de beste houtoven pizzeria in Amsterdam een hobby, maar ik merk dat mijn voorkeur meer uitgaat naar Napoletana.
Maar de Amerikanen hebben natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de verspreiding van de pizza (voor de pizza in heel Italie werd gegeten), en geven er helaas ook een eigen draai aan...
MangiAncora is ook aan te raden! groeten

Inmiddels zijn er al 18 (!!) houtoven pizzeria`s in Amsterdam. Recent geopend: Pazzi in de Eerste Looiersdwarsstraat, is erg goed.
Zie mijn nieuwe website: http://www.pizzatest.nl

Het grappige is. Wat ze in Napels een pizza romana noemen, noemen ze in Rome een pizza Napoli.
Ik denk dat het er veel vanaf hangt waar je vandaan komt. Die pizza die ik hier zie noem ik toch al gauw napolitana en dit vanwege de houtoven.
De romana (of NY Style) zijn pan-pizza die in een elektrische oven gemaakt kunnen worden, dus vandaar alle verwarring

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006