« Receptje tegen verkoudheid | Hoofdmenu | De kritische noot: olio di sansa is NOT done! »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

goedemiddag dames/heren. Bestaat er ook een folder met informatie en kosten over uw programma, dan zou ik die graag ontvangen. Alvast dank hiervoor een nog een fijne dag toegewenst. Marjolein Kuijper

Beste Marjolein, u kunt het beste de Italiaanse Kamer van Koophandel in Amsterdam mailen of bellen. http://www.italianchamber.nl/ Succes!

Na het grote succes van de eerste drie cursussen, waarbij 35 nieuwe cursisten zijn gediplomeerd, zal ook dit jaar door de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland in samenwerking met de Italiaanse Vereniging van Sommeliers (www.sommeliersonline.it) een nieuwe cursus worden aangeboden:

De vierde Italiaanse cursus voor Sommeliers 2012

Eerste niveau: April – Mei
Tweede niveau: September – Oktober
Derde niveau: November – Januari 2013

De Nederlandse wijnmarkt is aan het uitbreiden en de Italiaanse wijnen zijn steeds gewilder en frequenter verkrijgbaar. Hierdoor wordt de informatie en kennis hierover ook steeds belangrijker.
Italië, met haar 20 unieke regio’s, is trots op haar rijke wijntraditie; het doel van de Italiaanse KvK en de Italiaanse Vereniging van Sommeliers is dan ook om zoveel mogelijk geïnteresseerden hiermee kennis te laten maken. Het uitgebreide assortiment van Italiaanse wijnen is niet alleen te combineren met de Italiaanse keuken, maar past uitstekend bij alle verschillende keukens in de wereld.

Deze sommelier cursus is de enige in Nederland die gespecialiseerd is in de Italiaanse wijnproductie. De aangeboden cursus is verdeeld in drie niveau’s; elk niveau bestaat uit acht lessen van vier uur. De cursussen worden gegeven door professionele Italiaanse sommeliers die speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komen. Het sommeliers diploma, uitgereikt door de Italiaanse Vereniging van Sommeliers (AIS*), zal worden overhandigd door de Voorzitter van de Italiaanse Vereniging van Sommeliers en zal slechts aan diegene overhandigd worden die alle niveaus heeft doorlopen en het eindexamen heeft gehaald.

Een mogelijke wijziging van het rooster van de cursus kan overwogen worden nadat de groep gevormd is, om een ieder tegemoet te komen in verband met de reistijden van de docenten**.

*AIS: L’Associazione Italiana Sommeliers is juridisch erkend door de Italiaanse Staat met het decreet 539-6 April 1973- Tevens is zij de oprichter en lid van de Worldwide Sommeliers Association
** De cursus zal slechts aanvangen met minimaal 15 participanten

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006