« Bresaola condita: luchtgedroogd rundvlees op z'n Italiaans | Hoofdmenu | Let's do it: pittige erwtensoep all'italiana met krokante chips van pancetta »

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Inderdaad, jaren 60 adviezen in AHande.
Voor mij was het boekje 'Olie op het pastawater?' van Onno Kleyn de eye-opener. Daarvoor deed ik ook aan spoelen, zoals m'n moeder ooit deed ...

http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/Olie+op+het+pastawater+%3F/search/true/searchType/qck/N/8299/sI/true/sA/300/sc/books_all/index.html

Ik neem aan dat je in de laatste zin bedoelt: 'door de net afgegoten pasta'? ;-)

Het klopt, @Lianne. Heb het nu aangepast. ;)
@Poosten, dat spoelen wordt nog steeds als noodzakelijk gezien bij de meeste mensen hier in NL, merk ik. Ik krijg tijdens mijn pasta workshops ALTIJD vragen over de redenen waarom ik de pasta niet afspoel. :)

Fijn boekje, trouwens.

Hele volksstammen die een opgezette buik krijgen na het eten van pasta... dus wel de pasta afspoelen.
het resultaat is verbluffend. het zetmeel, komt niet meer in de maag en veroorzaakt dus ook niet meer de opgezette buik.

Hoi Stefan, er komt wel wat zetmeel vrij in het water tijdens het koken maar pasta bestaat toch grotendeels uit zetmeel en het heeft dus weinig zin om die af te spoelen na het koken: als je pasta eet, eet je toch heel veel zetmeel. Als je er een opgezette buik van krijgt kun je beter géén pasta eten.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Italiaanse kookcursussen

Culinaire journalisten

AddThis Social Bookmark Button

Twitter Updates

    follow me on Twitter
    Blog powered by Typepad
    Lid sinds 04/2006